iCons-Hungary: Tréning, coaching, tanácsadás, mérés & teszt

Üzleti stratégiák és személyes kompetenciák fejlesztése

Szolgáltatás keresés

Keresett kifejezés:
Szolgáltatásaink:

Facebook

Kapcsolat

iCons-Hungary Kft.

Cím: 6723 Szeged, Sándor u. 13.

 

Munkatársaink:

Környei Imre:

mobil: +36 20 474 3214

e-mail

Dr. Fedor István

mobil: +36 20 327 4859

e-mail

Fedor György

mobil: +36 30 360 1914

e-mail

  

Céges adatok:

Statisztikai számjel: 14268449-7022-113-06

Teljesítményértékelés rendszere és a motiváció

2014.03.13.

Teljesítményértékelés rendszere és a motiváció

Aktuális projektünk

Teljesítményértékelés rendszere és a motiváció

Sokat és sokan gondolkodnak azon vezetőként, hogy miként lehet a munkatársakat ösztönözni, motiválni. Azonnal eszükbe is jut számlatan elmélet a motivációról, Herzberg, McClelland, Maslow, hogy a nagy klasszikusokat említsük, vagy manapság egyre jobban ismert Motiváció 3.0.

Ellenben csak kevés olyan cég, vagy vezető van, aki a motivációt nem csak egy oldalról, a cég oldaláról akarja szemlélni, hanem abban gondolkodik, hogy miként lehet egyszerre a vezető és a vezetett számára is hasznos egy ösztönzési rendszer. 

Ez utóbbi gondolkodók számára lehet megoldást egy mostani projektünk, ami a teljesítményértékelési rendszer (TÉR) kialakításával foglalkozik.

A  TÉR rendszer nem csupán arról szól, hogy mérőszámokat és kompetenciákat határozunk meg, ami alapján a vezetőhöz tartozó munkavállalókat értékelni lehet, hanem sokkal inkább azt segíti, hogy a vezető és vezetett között élő párbeszéd alakuljon ki. 

Tanácsadóként munkáinkban arra törekszünk, hogy a TÉR rendszerek platformot teremtsenek a vezetési szintek között. Évente minimum 2 alkalommal MINŐSÉGI IDŐT töltsön el egymással a vezető és a vezetett kolléga (a vezető az idejét csak a munkatársára fókuszálva tölti, minden más feladatot, teendőt kikapcsol), amikor az elmúlt időszak kellemes és nehezebb intervallumai mellett arról is beszélnek, hogy milyennek látta a munkatárs a saját működését és hogyan látja ugyanezt a vezető. 

Milyen sikereket ért el a munkavállaló az adott periódusban, ami saját támasza lehet a jövőbeli fejlődésének és képesség teszi őt új kihívásokra. Hol vannak azok a fejlődési pontjai, amikre ha támogatást kap, akkor ő képes lesz a cég számára jobban teljesíteni, ő maga pedig kevésbé fogja sztresszként megélni ezeket a helyzeteket, kevésbé fog elfáradni és így nem fog kiégni. Hogyan és miben tudja őt támogatni vezetője, hogy még sikeresebb legyen a munkájában. Szintén fontos, hogy világossá váljon, hogy kettőjük együttműködése milyen értékeken alapul, hogyan és miben tudnak egymásra számítani. 

Tapasztalataink és az aktuális kutatások szerint a kilépő dolgozók nem a céget hagyják ott, amikor váltanak, hanem a közvetlen vezetőjüket. De ugyan ez igaz fordítva is, ha a kolléga és a vezető között megfelelő a kapcsolat és úgy érzi, hogy számíthat a felettesére, tud tőle tanulni, akkor olyan nehéz körülményekben is kitartó és motivált lesz, amikor mások már a teljesítmény fokozása helyett az új munkahely keresésében gondolkodnak. 

Alapvető igényünk, hogy visszajelzést kapjunk magunkról, munkánkról. S ne csak akkor, ha valamit nem, vagy nem elég jól teljesítettünk. A sikerhez kell, hogy élő és megerősítő kapcsolat legyen a cég eltérő vezetési szintjei között is.

Amikor teljesítményértékelési rendszert alakítunk ki egy szervezetben, akkor számunkra az elsődleges szempont, hogy  a megfelelő dokumentációs és folyamat háttér mellett a cég kultúrájába adaptáljuk a minőségi idő eltöltését a vezető és a munkatárs között. Segítsük a vállalatot abban, hogy kultúrájának részévé váljon az élő kommunikáció. Ennek kialakítására egy hatékony eszköz a teljesítmény értékelési rendszer.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!