iCons-Hungary: Tréning, coaching, tanácsadás, mérés & teszt

Üzleti stratégiák és személyes kompetenciák fejlesztése

Szolgáltatás keresés

Keresett kifejezés:
Szolgáltatásaink:

Facebook

Kapcsolat

iCons-Hungary Kft.

Cím: 6723 Szeged, Sándor u. 13.

 

Munkatársaink:

Környei Imre:

mobil: +36 20 474 3214

e-mail

Dr. Fedor István

mobil: +36 20 327 4859

e-mail

Fedor György

mobil: +36 30 360 1914

e-mail

  

Céges adatok:

Statisztikai számjel: 14268449-7022-113-06

Kompenzációs rendszer kialakítása / továbbfejlesztése

Kompenzációs rendszer kialakítása / továbbfejlesztése
Kompenzációs rendszer kialakítása / továbbfejlesztése
Szolgáltatásaink:Tanácsadás

A legtöbb szervezetben jellemzően az elismerés, a teljesítmény-visszacsatolás egyetlen belső kommunikációs formája a hónap- vagy év végi „boríték” vastagsága. Sok munkavállalónak ez a sikeresség, a célelérés egyetlen mércéje. A javadalmazási rendszer a Vállalat bevételei egy részének a munkavállalók számára történő transzformálása, szétosztása, ami elsősorban külső motivációs tényezőként befolyásolja a munkavállalóink döntéseit és viselkedését.

A kompenzációs és javadalmazási rendszer menedzselésének célja minden szervezeten belül az, hogy vonzást gyakoroljon az emberi erőforrásokra vagy megtartsa azokat annak érdekében, hogy céljait el tudja érni. Ahhoz, hogy a munkatársak teljesítményét magas szinten tudjuk tartani, motiváltságuk és elkötelezettségük növelésére is szükség van.

Bármilyen hatékony is a javadalmazási rendszer, csak azt képes „kihozni” a munkavállalókból, ami „bennük van”. Vagyis képesség- és felkészültségbeli problémákat magasabb fizetéssel nem orvosolhatjuk. A javadalmazási rendszer nem képes a kompetenciák fejlesztésére.

A javadalmazási rendszer önmagában nem képes belső motiváció és elkötelezettség javítására, sőt gyakran az erőteljes külső motiválás a belső motiváltság kialakulásának a gátja. Ha a munkavállalók cselekvése mögött külső okot érzékelünk („ezt azért teszem, mert jól megfizetnek”) az gyakran vezet a belső motiváció csökkenéséhez („csak a pénzért csinálom”).

Mit nyújt az iCons-Hungary Kft. által körültekintően megtervezett és bevezetett javadalmazási rendszer?

  • illeszkedik a kompenzációs rendszer többi eleméhez,
  • a kompenzációs „csomag” egésze pedig a szervezet kultúrájához és bizalmi szintjéhez.
  • figyelembe veszi, hogy más emberi erőforrás-rendszerek is közvetlenül befolyásolhatják a kompenzációs rendszer hatását, így a munkavállalók nem anyagi jellegű kompenzációs elemként észlelik azokat.
  • támogatja a szervezeti változásokat, fejlesztési folyamatokat, azáltal, hogy tanácsadóink által kialakított karriertervezési, képzési-, fejlesztési, a teljesítményértékelési rendszer (mint nem anyagi jellegű kompenzációs elem) is kompenzációs elemként jelenhet meg
  • a kompenzációs csomag kialakítása során figyelembe vesszük a HR rendszerekhez valló illesztésüket, belső kommunikáció révén tudatosítjuk a munkavállalókban ezek kompenzációs értékét.

A javadalmazási rendszer önmagában nem képes megváltoztatni a szervezet viszonyrendszerét, a munkavállalók elvárásait, az észlelését, magatartási sémáikat, értékrendszerüket, így a teljes folyamatot a tréning és a coaching eszköztárával támogatjuk felsővezetői, illetve operatív vezetői szinten egyaránt.

Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!